woensdag 17 juni 2015

JIHAD

2 Cor 10:3-5

3We leven wel in deze wereld, maar vechten niet met de wapens van deze wereld. 4De wapens waarmee wij ten strijde trekken dienen niet ons eigen belang, maar zijn er om met hun kracht bolwerken te slechten voor God. We halen spitsvondigheden neer 5en iedere verschansing die wordt opgetrokken tegen de kennis van God, we maken iedere gedachte krijgsgevangene om haar aan Christus te onderwerpen.

1 Tim. 6:11-14

11Maar jij, een dienaar van God, moet je hier verre van houden. Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid. 12Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent en waarvan je in aanwezigheid van velen zo’n krachtig getuigenis hebt afgelegd. 13Ten overstaan van God, die alles in leven houdt, en Christus Jezus, die voor Pontius Pilatus een krachtig getuigenis heeft afgelegd, draag ik je op 14je taak vlekkeloos en onberispelijk uit te voeren, totdat onze Heer Jezus Christus verschijnt 


God wil dat we onze wapens opnemen om samen met hem kunnen strijden in zijn JIHAD, zijn Heilige Oorlog in deze wereld.

Het is niet een oorlog die gestreden wordt met menselijke wapens zoals de Islamitische Staat dat doet, of the Hindu extremisten in India, de Boeddistische extremisten in Myanmar en de pseudo-christenen in North Ierland. Gods strijd is een geestelijke strijd die gevoerd wordt met geestelijke wapens. Het is het doorbreken van Zijn Koninkrijk in deze wereld, het aanteken van zijn licht in een voorheen duistere wereld. En wij zelf zijn fakkel dragers van zijn vuur, wij schijnen als lichtende sterren, wij strijden mee in de goede strijd. Een strijd niet tegen mensen maar juist voor alle mensen om hen te wijzen op Christus zodat zij gered, hersteld en tot hun heerlijke bestemming kunnen komen samen met ons. Het is een strijd waarvan de Bijbel zegt dat deze gevoerd wordt door onze menselijke vijanden lief te hebben, onze vervolgers te zegenen en goed te doen aan alle mensen. Zij zijn ten slotte degenen die we willen redden.

- Het is een strijd die we voeren door elke gelegenheid te gebuiken om goed te doen aan alle mensen, in het bijzonder onze geloofsgenoten, maar tevens elk ander. Wij doen goed en vermijden het kwaad, niet alleen omdat zo leven goed ne gezond voor ons is, maar omdat het anderen helpt te zien wie Christus is.

- Elke daad van liefde, goedheid, eerlijkheid, nederigheid, dienstbaarheid, vrijgevigheid, gerechtigheid en hulp is een daad van ons licht laten schijnen en daardoor tevens een aanval op het koninkrijk van duisternis wat moet wijken voor dat licht. Het zijn daden die God eer geven en getuigen van Zijn karakter en Christus laten zien in een wereld die Hem anders niet kan ontmoeten.

- Zo te leven in een gevallen wereld is een belangrijke maar zeker niet altijd eenvoudige strijd.  Het is wel een strijd die we moeten blijven volhouden ook als het niet gewaardeerd wordt door de mensen om ons heen, ook als het wordt bespot, besmeurd, in twijfel wordt getrokken of tegen wordt gewerkt. Laten we volharden in het geloof en de zekerheid dat wij zelf sterker worden als wij de goede strijd blijven strijden en dat God vroeg of laat ons de zegen en oogst zal geven en ons zal belonen naar onze daden.

- Tegelijkertijd is de strijd die we voeren niet alleen maar zwaar, niet alleen kommer en kwel, want Jezus is bij ons, met ons, rondom ons en in ons en Hij wil ons vullen met de vreugde Zijn aanwezigheid. Een vreugde die samen gaat met diepe vrede en rust, een vreugde die samen gaat met de geborgenheid van het diep geworteld zijn in Zijn liefde. Een vreugde, vrede en liefde die zelfs beschikbaar in de meest zware tijden, in ons diepste lijden en grootste verdrukking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten