dinsdag 28 oktober 2014

Elke dag nieuwe kansen met God

Toen u nog slaven van de zonde was, was u niet gebonden aan de gerechtigheid. Wat hebt u daarmee geoogst? Dingen waarvoor u zich nu schaamt, want ze leiden tot de dood. Maar nu, bevrijd van de zonde, en in dienst van God, oogst u toewijding aan Hem en zelfs het eeuwige leven. Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus onze Heer.

Romeinen 6:20-23 (NBV vertaling)

Toen u nog verslaafd aan dingen waarvan God heeft gezegd dat ze niet goed voor u zijn was u niet bezig wat juist goed voor u is. Wat zijn daar de gevolgen van geweest? U deed dingen waar u zich nu over schaamt, dingen die u en anderen afbraken. Maar nu, bevrijd van de verslaving aan dingen die niet goed voor u zijn, bent u in dienst van God, en het gevolg daarvan is dat u steeds meer leert te leven zoals Hij dat van u vraagt en ontvangt u eeuwig leven. Tenslotte is het gevolg van verslaving aan dingen die volgens God niet goed voor u zijn dat u er totaal kapot aan gaat, maar God heeft ons eeuwig leven gecshonken in Jezus Christus, onze Heer.

Romeinen 6:20-23 (vrije vertaling)

In zijn Bijbels dagboek 'nooit alleen' stelt Adrian Plass voor dat we de Bijbel moeten lezen als weeskinderen die schamel gekleed en hongerig rondhangen voor een bakkerij. Ongetwijfeld werden ze aangetrokken door de heerlijke geuren en warmte die daar vanuit straalde. Stel je voor dat deze kinderen worden uitgenodigd om binnen te komen, heerlijk mee te eten, te genieten van de warmte en dat ze daar voortaan mogen blijven als geadopteerde kinderen, deel van het gezin van de bakker.

Dat is wat God wil doen voor ons. We zijn door het doen van dingen waarvan God heeft gezegd dat ze niet goed voor ons zijn vervreemd van God en elkaar. Ook hoe anderen ons hebben behandeld heeft ons verder gebroken en innerlijk verwond.  We zijn innerlijk eigenlijk maar schamel gekleed en hongerig, kwetsbaar en gebroken, op zoek naar echte liefde en geborgenheid.

God wil ons met open armen ontvangen zoals we zijn en onze verkeerde daden en keuzes vergeven en ons een nieuwe kansen geven om als deel van zijn gezin opnieuw te beginnen, maar nu met zijn hulp. Nieuwe kansen elke dag, zelfs als we soms terug vallen in verkeerde keuzes om opnieuw te beginnen. Kansen om te groeien en te veranderen, niet door het zo heel hard te proberen maar door ons te laten vullen door zijn liefde. Dan zijn we als verlepte planten die weer gaan groeien en bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten