woensdag 11 juni 2014

Maak je wel echt deel uit van Gods Koninkrijk?

19 Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, 20 afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, 21 afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God.
Gal. 5:19-21.

Ben je niet te corrigeren en trots? Is seks een afgod in je leven? Doe je vooral je eigen zin? Zijn andere dingen/belangen/mensen meer een prioriteit voor jou dan het navolgen van Christus? Ben je manipulatief bezig met geestelijke zaken uit eigen belang? Dan leef je niet in overeenstemming met het gebod om God lief te hebben met al wat in je is.

Ga je met andere mensen vijandig om; competatief en elkaar aftroevend? Wil je perse hebben wat de ander heeft? Kan je je boosheid niet in bedwang houden? Kom je steeds met mensen in conflict omdat je jouw wil probeert door te drukken of op te leggen? Heb je een win-verlies mentaliteit? Maakt het je nijdig als iemand iets heeft wat jij niet hebt? Ben je voortdurend bezig om jezelf te behagen met materiele bezittingen terwijl anderen nood lijden? Dan leef je niet in overeenstemming met het gebod je naaste lief te hebben als jezelf.


Al beschouw je jezelf als bekeerd, christen, of geestelijk. Ook al overtuig je mensen hiervan. Ook al ben je een leider in kerk of gemeente: Jouw levenswijze laat dan zien dat je niet door Gods Geest wordt geleid. Want wie door Gods Geest wordt geleid leeft vanuit Gods liefde en vervult zo de wet van Christus. Leef je zo niet, dan heb je geen deel aan het koninkrijk van God.

Jezus zegt: Bekeer je en zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid: Laat dat de prioriteit zijn in je leven. Alleen dan komt al het andere op zijn plek terecht in je leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten