maandag 7 september 2015

Investering

Lees 1 Cor. 7:28-31

Deze wereld gaat voorbij. Daarom moedigd de Bijbel ons aan om onze ogen gericht te houden op Christus en Zijn komende koninkrijk. Daarom laten we ons niet langer vervullen of beheersen door aardse zaken. We laten ons daarintegen door Christus leiden en ons door Hem vervullen in de wetenschap dat ons burgerschap niet van deze aarde is.

Zelfs ons huwelijk, hoe mooi ook, net als alle dingen op aarde die ons vreugde geven, maar ook de dingen die ons verdriet doen laten we niet toe om ons te beheersen.

Dit geldt ook voor ons bezit: Mochten we bezittingen ontvangen of verwerven dan moeten we er mee om gaan in het besef dat ze niet echt van ons zijn maar aan ons zijn toevertrouwd door God. De aarde is immers van God en alles wat er in is. Wij hebben zelf niets mee gebracht (Psalm 24:1). We moeten er daarom mee om gaan als goede rentmeesters zodat we Hem dienen en eren met het deel van Gods bezit wat Hij aan ons heeft toevertrouwd. Dit is niet slechts materieel bezit of geld, maar ook ons lichaam, onze energie en onze tijd. We moeten ons vooral richten op wat van eeuwigheids waarde is en daar in investeren.

Investeren in Gods koninkrijk doen we in de dagelijkse praktijk door middel van alles wat we zijn en hebben voortdurend ten dienste stellen van Christus en Zijn belang. Niet uit plichtsbesef, schuldgevoel of dwang maar uit liefde en omdat we weten dat deze wereld voorbij gaat. Laten we God vragen om het willen en werken in ons te bewerken. Amen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten