vrijdag 23 januari 2015

Beproeving is een gelegenheid voor groei

Jakobus 1:2-8

2Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. 3Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid. 4Als die standvastigheid ook daadwerkelijk blijkt, zult u volmaakt en volkomen zijn, zonder enige tekortkoming.
5Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven. 6Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. 7-8Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen.

Het is in tijden van grote nood en moeilijkheden dat ik Gods hand duidelijker heb mogen zien en zijn nabijheid beter kon ervaren dan in tijden van rust en voorspoed. Ook zijn tijden van tegenstand, moeilijkheden en beproeving gelegenheden tot groei. Zelfs als je fouten hebt gemaakt en met de gevolgen wordt geconfronteerd is dat een gelegenheid voor groei. Het woord dat Hij alles doet meewerken ten goede voor wie Hem liefhebben is waar. Mensen en omstandigheden en wijzelf stellen teleur, maar God niet. Laten we daarom God vertrouwen in alle omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten