donderdag 7 april 2016

De gemeente en het kennen van Christus

Efeze 3: 18 zult gij dan samen met alle heiligen, in staat zijn te vatten, hoe groot de breedte en lengte en hoogte en diepte is, en te kennen de liefde van Christus, die de kennis te boven gaat, opdat gij vervuld wordt tot alle volheid Gods.Doel van de gemeenteHet doel van de gemeente is volwassenheid in de liefde van Christus zoals beschreven in Efeze hoofdstuk 4. Deze tekst is een vooruitblik op dat doel.

We zijn niet geroepen om als eenlingen Christus na te volgen. Het is juist in ons samen komen, samen zoeken, samen Christus navolgen dat wij een beter begrip krijgen van Zijn liefde.

Dit nodigt ook uit tot nederigheid. Als wij alleen samen met alle ware gelovigen de liefde van Christus kunnen  begrijpen hoe zit het dan met zijn andere atributen?

Waarlijk beperkt is ons kennen aan deze zijde van de eeuwigheid (1 Cor. 13:9, 12). Laten we daarom niet te snel denken dat wij alles begrijpen maar in nederigheid samen denken, overleggen en bidden met Gods kinderen wereldwijd en zo met elkaar de dingen van God beter begrijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten